latinica  ћирилица
29/05/2020 |  08:46 | Аутор: srpskainfo.com

Ђоковић: Границе ће се отворити, играћемо у Црној Гори

Новак Ђоковић јуче је одрадио још један тренинг у Београду, а спаринг партнер му је био Виктор Троицки.
Новак Ђоковић (фото:Tanjug/ANDRIJA VUKELIC) -
Новак Ђоковић (фото:Tanjug/ANDRIJA VUKELIC)

Двојица добрих другова су тренирала на Дорћолу, а Новак је послије тренинга издвојио вријеме да одговори на неколико питања Спортског журнала.

Како је у фокусу тениских дешавања Адриа тоур који се одржава у организацији најбољег тенисера свијета, а који би требало да се игра и у Црној Гори која је затворила границе за српске грађане, Новак Ђоковић је за Журнал изразио убјеђење да ће Црногорци током једног викенда у јуну уживати у тенису.

- Мислим да ће се границе отворити. Играмо у Црној Гори 90 одсто - рекао је Новак за овај лист.

Ђоковић ће у оквиру Адрија тура, први турнир одржати у Београду (13. и 14. јуна), који слободно може да се назове тениском престоницом Европе, ако се узме у обзир ниво турнира којима ће бити домаћин (ТСС Тур, Шампионат источне Европе).

Потом слиједи селидба у Задар (20/21. јун), док ће турнеја у Црну Гору стићи 27. и 28. јуна, али још није познато у који град, због чега се у Подгорици с великом пажњом очекује Новаково данашње обраћање.

Посљедњи турнир на програму је 4. и 5. јула у Бањалуци, а дан касније ће у Сарајеву играти егзибициони меч против Дамира Џумхура, који је прије неколико дана освојио хуманитарни турнир на Калемегдану.

Најављено је да ће на турнеји учествовати бројни свјетски и домаћи асови, попут Доминика Тима, Григора Димитрова, Марина Чилића, Виктора Троицког и Борне Ћорића. У медијима се провлачи информација да би Милош Раонић, Канађинин поријеклом из Црне Горе, први пут могао да заигра на тлу државе из које потиче, али је Новак то демантовао јер се Раонић због свог расореда тренутно налази у Америци.

Турнеја има хуманитаран карактер, а новац ће се искористити за пројекте младих људи у региону, а посредством фондације која носи Новаково име.