latinica  ћирилица
29/05/2020 |  11:16 ⇒ 11:56 | Аутор: СРНА

Вучић: Србија иде ка ЕУ, али неће против савезника

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је на скупу под називом "Свијет послије вируса корона" у Београду да Србија остаје на европском путу, али да неће ићи против савезника и људи који су јој помагали током епидемије, те ће се држати своје слободе и независности.
Александар Вучић (фото: ТАНЈУГ / Сава Радовановић) -
Александар Вучић (фото: ТАНЈУГ / Сава Радовановић)

- Радићемо и са Кином и са Русијом. Ми имамо хиљаду пута мању трговинску размену са Кином него неке од земаља које буквално на дневном нивоу издају саопштења и пишу новинске натписе против Србије и мене због огромне сарадње са Кином - рекао је Вучић.

Он је нагласио да се Србија на то неће обазирати јер је одавно навикла на двоструке стандарде, а за њу је сада најбитнији опоравак свјетске економије, посебно оних земаља које су из пандемије на глобалном нивоу изашле као лидери, а то су, прије свега, Њемачка, Кина, САД и Русија која је увијек уз Србију и подршка њеном суверенитету.

- Ми највише зависимо од европске економије, зато је најважнији онај пакет од 750 милијарди, по каквим год условима. Што прије се они опораве то ће бити боље Србији. Истовремено, за нас је важан опоравак и америчке и убрзан раст кинеске привреде и наравно руске. Све што се брже они буду опорављали ми ћемо имати већи раст и успевати да обезбједимо бољу позицију за Србију - истакао је Вучић.

Навео је да ће Србија наставити да ради на свом економском расту и да јача привредни утицај у региону, јер ће тако бити у позицији да помогне српском народу који живи ван граница Србије.

- Бићемо веома посвећени томе - поручио је Вучић.