latinica  ћирилица
29/05/2020 |  11:49 | Аутор: СРНА

Михајловић: Политичка одлука Подгорице

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић изјавила је данас да је одлука Подгорице да блокира границу за грађане Србије политичка и да због ње штету трпе грађани обје земље.
Зорана Михајловић - Фото: РТРС
Зорана МихајловићФото: РТРС

- Било какве границе и блокаде у Европи у 21. вијеку су неодрживе и очекујем да ће то брзо бити ријешено - рекла је Михајловићева за Телевизију Прва.

Она је подсјетила да је Влада Србије отворила своје границе за све и није уводила, како је навела, епидемиолошко-протекционистичке мјере.

Михајловићева је поновила и да одлука о забрани црногорској компанији "Монтенегро ерлајнс" да лети до Београд није политичка.

- Нема у томе никаквог сукоба, нити политике. Одлука је чисто економска - рекла је Михајловићева, наводећи да претходно "Ер Србији" није одговорено на захтјев да лети за Црну Гору, као и да још нема одговора из Подгорице.

Она је најавила да ће у Србији у велике инфраструктурне пројекте у периоду 2020-2025. година бити уложено девет милијарди евра.

- Све што смо урадили у претходном периоду даје ми за право и легитимитет да кажем да ћемо изградити 500 километара ауто-путева - рекла је Михајловићева.

Према њеним ријечима, милијарду евра биће уложено за реконструкцију пет хиљада локалних и регионалних путева.

Михајловићева је истакла да Србија улаже и у жељезнички саобраћај, те да ће након обнављања 77 километара барске пруге од Ресника до Ваљева, сљедеће године кренути и обнова од Ваљева до границе са Црном Гором.

- Барска пруга је изграђена пре 44 године и исто толико није улагано у њу. Данас имамо највеће железничко градилиште у југоисточној Европи, реализујемо пројекат брзе пруге од Београда до Будимпеште вредан четири милијарде евра - рекла је Михајловићева.