latinica  ћирилица
29/05/2020 |  13:11 | Аутор: РТРС

Преваром присвојио возило купљено на лизинг

Лица С.В. из Приједора и С.К. из Сарајева терете се за више кривичних дјела којима је прибављена противправна имовинску корист од 10.500 КМ и причињена исто толика штета лизинг предузећу.
Полиција Републике Српске - Фото: РТРС
Полиција Републике СрпскеФото: РТРС

Осумњичени С.В. је прошле године у аутокући у Сарајеву купио "пасата" којег је по уговору платила лизинг кућа из Сарајева са којом је осумњичени претходно склопио уговор о финансијском лизингу, саопштено је из Полицијске управе Приједор.

Потом је у Приједору регистровао возило на своје има прибављајући уговор о комисионој продаји који му је омогућио осумњичени С.К. као овлаштено лице аутокуће, а без предочавања документације о сачињеном лизинг пословном односу.

На овај начин осумњичени С.В. је прибавио противправну имовинску корист у вриједности возила и за толико оштетио лизинг предузеће.

ПУ Приједор поднијела је Окружном тужилаштву Приједор извјештај против С.В. због постојања основа сумње да је починио кривична дјела превара, фалсификовање исправе и навођење на овјеравање неистинитог садржаја, као и против С.К. због постојања основа сумње да је починио кривично дјело фалсификовање или уништавање службене исправе.