latinica  ћирилица
29/05/2020 |  13:21 ⇒ 15:13 | Аутор: РТРС

Голић: Захтјев МУП-у за провјеру навода у вези ХЕ "Миљацка" (ВИДЕО)

Министарка просторног уређења, грађевинарства и екологије Републике Српске Сребренка Голић демантовала је данас писања појединих медија о наводним незаконитим радњама и њеној умијешаности у поступку издавања употребне дозволе за Хидроелектрану Миљацка, те најавила тужбе.
Сребренка Голић (фото: Youtube / Влада Републике Српске) -
Сребренка Голић (фото: Youtube / Влада Републике Српске)

Истакла је да су нетачне тврдње да је употребна дозвола ХЕ Миљацка код Сарајева издата током ванредног стања на основу нетачне и фалсификоване документације.

- Грађевинска дозвола за овај објекат издата је 14. децембра 2018. године, а употребна дозвола није издата за вријеме ванредног стања, већ 10. марта ове године - рекла је она.

Голићева је рекла да је Министарству унутрашњих послова упућен захтјев да изврши провјере у вези са неистинитим писањем о поступку издавања употребне дозволе.

Она је нагласила да је министру унутрашњих послова Драгану Лукачу доставила информацију са свим дозволама, тражећи хитно поступање у овом случају.

Она тврди да је издата дозвола у потпуности законита, те поручује да треба да буде срамота свакога ко покушава да је сврста у неке наводне злочиначке организације јер часно и поштено ради свој посао.

- Уколико је неко нешто радио, што немамо у нашој документацији, нека сноси одговорност. Уколико је неко пласирао полуинформације, тврдећи да је нешто урађено, тај ће сносити одговорност - поручила је Голићева.

Она је појаснила да употребна дозвола није издата док нису испуњени сви законом прописани услови и достављена законом прописана докумантација, као и да грађевинска дозвола садржи комплетну потребну документацију и сагласности релевантних институција.