latinica  ћирилица
29/05/2020 |  15:49 ⇒ 18:40 | Аутор: РТРС

Завршен процес обраде захтјева за додјелу средстава за април 2020. године

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске је закључно са 29.05.2020. године обрадило укупно 2.343 захтјева из своје надлежности, чиме је завршен процес обраде захтјева за додјелу средстава за мјесец април 2020. године из категорије привредних субјеката којима је био забрањен рад или су потпуно престали са радом.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Сва ресорна министарства у Влади Републике Српске су, у оквиру својих надлежности, приступила обради припадајућих пријава за април, те Пореској управи Републике Српске са данашњим даном доставила укупно 10.177 прикупљених и обрађених захтјева пријављених привредних субјеката.

С обзиром да је у питању изузетно обиман процес обраде података, један мањи број привредних субјеката није комплетиран, те су биле потребне додатне провјере надлежних министарстава како би се извршила исплата средстава.

Министарство привреде и предузетништва Републике Српске позива још једном сва правна лица и предузетнике, који испуњавају услове прописане Уредбом, да Пореској управи Републике Српске поднесу писмену изјаву са захтјевом за исплату најниже плате и уплату припадајућих доприноса за април 2020. године, како би им наведена средства била што прије исплаћена.

Управни одбор Компензационог фонда Републике Српске донио је јуче Статут Компензационог фонда Републике Српске којим се уређују организација, дјелатност, органи и начин распоређивања и коришћења средстава Фонда, извори финансирања као и друга питања од значаја за рад и пословање Фонда.

Циљ Фонда је санирање посљедица и потешкоћа насталих усљед ширења заразне болести изазване вирусом корона у Републици Српској, а остварује се пружањем директне подршке предузетницима и пословним субјектима у Републици Српској који су претрпили или трпе штету усљед ширења заразне болести изазване вирусом корона.