latinica  ћирилица
29/05/2020 |  15:56 ⇒ 15:59 | Аутор: СРНА

Вулин најавио почетак ремонта војних бродова

Министар одбране Србије Александар Вулин рекао је да су припадници Ријечне флотиле Војске Србије у стању да одговоре на сваки изазов и додао да се очекује да ће ове године бити завршен процес пренаоружавања ове флотиле и почети процес ремонта бродова.
Београд: Ријечна флотила - Вулин - Фото: СРНА
Београд: Ријечна флотила - ВулинФото: СРНА

Вулин, који је присуствовао приказу дијела способности Ријечне флотиле на београдском Ушћу, који су извели припадници Другог ријечног одреда о теми "Пловна борбена група у нападу на наоружане чамце терориста", истакао је да се у Ријечну флотилу улаже и да ће се и даље улагати.

- Данас смо видјели да су припадници Рјечне флотиле у стању да одговоре на сваки изазов и да ријеше сваку пријетњу до које би могло доћи на нашим ријекама - навео је Вулин.

Он је рекао да ниједан дио Србије не може да буде небрањен, без обзира да ли је то небо, ријека, копно, јер су на сваком дијелу њене територије припадници Војске Србије у стању да сачувају своју земљу и безбједност сваког грађанина, саопштено је из Министарства одбране Србије.

- Прошло је много деценија од када смо се толико трудили да сваки сегмент наше војске буде успјешан, модеран и да може да се носи с било којом пријетњом, али исто тако да буде на понос свих грађана Србије - истакао је Вулин.

У опису приказа вјежбе наводи се да је брод извиђач брзо открио два наоружана чамца са групама терориста.

Услиједила је команда групи патролних бродова која се налазила у бродској засједи, енергично испловљење и уништење групе наоружаних чамаца са ватром из четвороцијевних и једноцијевних топова 20 милиметара и бродских митраљеза.

Ријечне јединице су, осим задатака извиђања и противбродског артиљеријског дејства, данас показале и рад службе трагања и спасавања при извлачењу и спасавању рањеника из воде, као и рад посада војних пловила за тегљење оштећених чамаца до луке.