latinica  ћирилица
29/05/2020 |  22:23 | Аутор: СРНА

Главаш в.д. предсједника ОО ДНС-а у И.Н. Сарајеву

Предсједник ДНС-а Ненад Нешић изјавио је у Источном Сарајеву да ова странка очекује да на предстојећим локалним изборима има своје кандидата за позиције начелника и градоначелника у најмање десет општина и градова у Републици Српској.
ОО ДНС-а Источно Ново Сарајево - Фото: СРНА
ОО ДНС-а Источно Ново СарајевоФото: СРНА

Нешић је истакао да ће ДНС донијети одлуку како ће наступити на будућим локалним изборима, водећи рачуна о интересима коалиције, странке и грађана Српске.

Он је изјавио новинарима да је на сједници Општинског одбора ДНС-а Источно Ново Сарајево поднио оставку на мјесто предсједника тог одбора због неспојивости функција, те да је на ту позицију изабран Александар Главаш.

Нешић је нагласио да Главашу оставља ОО ДНС-а Источно Ново Сарајево у одличном стању, те да очекује да ће на изборима ДНС у овој локалној заједници добити 2.000 гласова и пет одборника.

- Очекујемо да ћемо бити друга политичка снага на подручју ове локалне заједнице - додао је Нешић.

Новоизабрани вршилац дужности предсједника ОО ДНС Александар Главаш рекао је да та позиција носи велику обавезу, посебно имајући у виду да је ту функцију годинама обављао актуелни предсједник странке Ненад Нешић.

- Општински одбор Источно Ново Сарајево је на протеклим изборима освојио позиције народног посланика у Народној скупштини Републике Српске и посланика у Парламентарној скупштини БиХ. Све то нас обавезује сада да својим радом остваримо још бољи резултат - рекао је Главаш.

Он је рекао да му је циљ да Источно Ново Сарајево постане "нови Приједор", односно, нови центар ДНС-а.