latinica  ћирилица
30/05/2020 |  08:23 | Аутор: СРНА

Саслушани Римчева и Јакупчић

Државни секретар Министарства управе Хрватске Јосипа Римац и предсједник управе "Хрватских шума" Крунослав Јакупчић испитани су у тужилаштву након што су ухапшени због сумње у злоупотребу овлаштења и привредног криминала.
Ухапшена и Јосипа Римац (фото: abcportal.info) -
Ухапшена и Јосипа Римац (фото: abcportal.info)

Римчева, некадашњи градоначелник Книна, ухапшена због градње вјетроелектрана код Книна која је планирана у вријеме када је била градоначелник Книна.

На терет јој је стављена трговина утицајем и примање мита у другој половини прошле и почетком ове године.

Требало је да добије 45.000 евра посредством своје сестре да би за фирму "Ц.Е.М.П.", која је градила вјетроелектране код Книна, утицала на "Хрватске шуме" да промијене негативна мишљења које је то предузеће добило за изградњу вјетроелектрана.

Жељко Гулишија, адвокат Римчеве, рекао је да је она изнијела одбрану исцрпно, као и да због умора није одговарала на питања, преносе хрватски медији.

- Изнијела је одбрану исцрпно, није одговарала на питања, не из тактичких разлога, него је толико уморна да смо хтјели ово што прије завршити, али је практично одговорила на све - рекао је Гулишија, који очекује да се Римчева данас појави код истражног судије.

Јакупчић је осумњичен за злоупотребу овлаштења и трговину утицајем. УСКОК сумња да су Јакупчић и Иван Мелван из испоставе "Хрватских шума" у Сплиту били ти који су на крају дали позитивна мишљења.