latinica  ћирилица
30/05/2020 |  11:10 ⇒ 13:57 | Аутор: РТРС

Требиње: На градским купалиштима почеле припреме за љетну сезону

На градским купалиштима у Требињу увелико су почеле припреме за предстојећу љетну сезону, која би званично требало да почне 10 јуна. Паузу су искористили за адаптацију и додатно чишћење простора, па ће прве купаче базени дочекати у одличним хигијенским условима.

Упркос промјењивом времену у ЈУ Базени почели су генерално чишћење, дезинфекцију и опремање градских купалишта, за предстојећу сезону. Варљиво вријеме, кажу, не смије их изненадити.

- Базен смо у потпуности реновирали. Стављена је нова хлорна станица, средили смо плато базена, нови је шанк, лежаљке - рекао је Зоран Чучковић директор ЈУ Базени.

Ипак, посјетиоци ће морати да се придржавају нових прописаних правила.

- Хигијенске мјере ће бити пооштрене. М и смо потпуно спремни, набавили смо средства која требају. Мораћемо сваку особу евидентирати и ове године је први пут да ће дјеца до седам година морати доћи са родитељем - додао је Чучковић.

Почело је уређење базена у Бреговима. Како се у овај базен испушта вода директно из Требишњице, акценат ће и ове године бити на редовном чишћењу и одржавању. Сезона купања у Требињу званично би требало да почне десетог јуна и трајаће до краја августа. Цијене улазнице на Олимпијском базену остале су непромијењене, једна марка за дјецу, и двије марке за одрасле.