latinica  ћирилица
30/05/2020 |  12:06 ⇒ 12:07 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Није плаћен ПДВ за респираторе

Фирма "Сребрена малина" није платила ПДВ за респираторе, који су у Федерацију БиХ стигли из Кине, рекао је портпарол Управе за индиректно опорезивање БиХ Ратко Ковачевић.
Ратко Ковачевић - Фото: РТРС
Ратко КовачевићФото: РТРС

Ковачевић је навео да "Сребрена малина" тренутно дугује УИО ПДВ за април у износу нешто већем од 472.000 КМ.

- Уколико се уплата изврши данас, биће прокњижена на картици обвезника у понедјељак иза 9.00 часова. Дакле, данас и сутра у току дана неће бити никаквих промјена више - рекао је Ковачевић за Н1.

Према његовим ријечима, 20 респиратора налази се на Аеродрому у Сарајеву.

- Такође, додатних 20 респиратора се налази на Аеродрому Сарајево под царинским надзором и они ће бити пуштени кад `Сребрена малина` плати увозне дажбине, тачније ПДВ у износу од 265.131 КМ - појашњава Ковачевић.

Федерални премијер Фадил Новалић, суспендовани директор Федералне управе цивилне заштите Фахрудин Солак и власник предузећа "Сребрена малина" Фикрет Хоџић, предати су јуче у надлежност Тужилаштва.

Портпарол Тужилаштва Борис Грубешић рекао је јутрос да тужилачки тим ради и да би током дана требало би да буде донесена одлука да ли ће за Новалића, Солака и Хоџића бити затражен једномјесечни притвор или ће бити пуштени на слободу.