latinica  ћирилица
30/05/2020 |  14:56 ⇒ 14:57 | Аутор: srpskainfo.com

Ношење заштитних маски на отвореном од сутра није обавезно у ФБиХ

Наредбом Кризног штаба Федералног министарства здравства, која ступа на снагу сутра, ношење маски на отвореном јавном простору није обавезно, уколико је могуће држати размак од два метра, док је ношење заштитних маски у затвореном јавном простору обавезно.

Уз ношење маске, придржавање физичке дистанце, учестало прање и дезинфекцију руку, дезинфекцију површина и предмета који се често користе можемо заштитити себе и друге и спријечити повећање броја обољелих, поручују из Кризног штаба Федералног министарства здравства.

Према подацима Федералног завода за јавно здравство, у посљедња 24 часа у ФБиХ тестирано је 549 узорака, а потврђено осам нових случајева корона вируса. Нови случајеви регистровани су у Зеничко-добојском кантону, у Тешњу.

На подручју ФБиХ до сада је укупно тестирано 37.017 узорака, а COVID-19 потврђен је код 1079 особа. Закључно са данашњим даном, опоравила су се 942 пацијента, три пацијента опоравила су се у протекла 24 сата.

Тренутно је активно 98 случајева – обољелих од COVID-19 у ФБиХ. До сада је у ФБиХ забиљежено укупно 39 смртних случајева.