latinica  ћирилица
30/05/2020 |  17:08 ⇒ 20:22 | Аутор: РТРС

Љетна понуда Олимпијског центра "Јахорина" у Бањалуци (ВИДЕО)

Олимпијски центар "Јахорина" овог викенда Бањалучанима представља своје љетне садржаје.
Бањалука: Промоција Јахорине - Фото: СРНА
Бањалука: Промоција ЈахоринеФото: СРНА

- Ту смо да Бањалучанима, који су наши вјерни посјетиоци током зиме, представимо љетне садржаје. Наша најпознатија атракција од прошле године је планински боб дужине 2,5 километра, међу 10 најдужих у Европи и представља највећу атракцију - рекла је менаџерка продаје Сања Фуртула на Тргу Крајине, гдје је постављен промотивни штанд Олимпијског центра.

Она је најавила да од понедјељка, 1. јуна, креће наградна игра "Замијени море за планину", која ће трајати до отварања љетне сезона 25. јула.

- Пратиоци наших друштвених мрежа могу да нас `запрате`, означе пет особа којима би хтјели замијенити море за планину - појаснила је Фуртула и додала да се очекују и богате награде.

Она је истакла да Јахорина са својим богатим садржајима има шта да понудо 365 дана у години свим посјетиоцима, те да су грађани Српске и БиХ, али и других држава већ показали велико интересовање.

Фуртула је напоменула да је неизбјежна и вожња жичаром, која пружа уживање у прекрасном погледу на Јахорину, те "тјубинг" љетно санкалиште које је увијек интересантно и дјеци и одраслима.

- У понуди имамо и `икс рејсер`, а од нових атракција ту су торањ висине више од девет метара, гдје имате могућност да се конопцем повлачите до врха и спуштате се, контролишући брзину и симулирајући слободан пад. Ту је и `скајдајв` који ће бити постављен на врху планине и вожња ће ићи преко језера. Атрактиван је и `лупстер` и за дјецу и одрасле, гдје су постављене четири кабине за по двије особе, уз незаборавну вожњу и окретање око осе и вертикале - навела је Фуртула.

Фуртула је истакла да је новина што је ОЦ "Јахорина" власник и организатор "Јахорина ултра трејла", међународне трке која ће и ове године да се одвија у четири теркете, а очекује се велики број посјетилаца.

Фуртула је најавила и промотивне понуде, са попустима за све љетне садржаје.

На отварању сезоне од 25. до 28. јула биће попусти од 30 одсто за све садржаје за све посјетиоце, затим "Замијени море за планину" од 16. до 19. јула када се остварују попусти од 15 одсто, "Дани школараца" од 27. до 30. августа гдје је попуст 20 одсто и "Јахорина је чиста десетка" са попустима од 10 одсто сваког 10, 20. и 30. у мјесецу.

Једна од новости је да сви који љети дођу из неког града у БиХ на Јахорину и буду најбројнији, имају могућност да у зимској сезони остваре попуст од пет одсто на зимске карте.

Портпаролка Туристичке организације града Бањалука Бранка Бранковић рекла је да су у овој организацији у складу са ситуацијом узрокованом вирусом корона преузели обавезу да помогну када је ријеч о узајамној промоцији.

Промоција љетних потенцијала ОЦ "Јахорина" на бањалучком Тргу Крајине биће организована и сутра од 12.00 до 20.00 часова, а Фуртула је позвала Бањалучане да посјете њихов штанд и упознају се са богатом понудом.

Након Бањалуке, љетна понуда ОЦ "Јахорина" биће организована у Сарајеву, Тузли и Требињу.

Уколико се ове године одлучите за љетовање на планини, Јахорина је свакако одличан избор .