latinica  ћирилица
30/05/2020 |  18:45 ⇒ 20:30 | Аутор: РТРС

Бијељина: Све квалитетнија понуда у области туризма (ВИДЕО)

Захваљујући традиционалном гостопримству Сембераца, и све квалитетнијој понуди у области туризма и град Бијељина постао је привлачна туристичка дестинација коју посјећује све више домаћих и страних туриста.
Етно село Станишићи - Фото: илустрација
Етно село СтанишићиФото: илустрација

Архитектуру Бијељине красе зграда Градске управе, парк, Музеј Семберије, споменик Kраљу Петру Ослободиоцу, манастир Св. Василија Острошког, зграда гимназије. Семберци све више постају свјесни туристичких могућности свог завичаја и улажу знатна средства у развој туризма.

- И наредни пројекти, као што аква парк су наша велика шанса. Н а годишњем нивоу то је милион људи, како је процијењено када се радио пројекат, и тај аква центар би сутра био најближи Београду - рекао је Предраг Јовић замјеник градоначлника Бијељине.

Околина Бијељине препознатљива је по Бањи Дворови, манастирима Тавна и Драгаљевац, мочвари Громижељ, Слобомиру , етно селу Станишићи. Kвалитет услуга, висока професионалност, изузетна гостољубивост и атркативност овог комплекса истовремено су и најбоља награда туристима. Етносело је основано 2003. године као аутентично планинско село које чува успомену о времену и периоду живљења с краја 19. и почетка 20-ог вијека.

- Претходних година смо имали око милион туриста, а ова година је требала бити још боља, имали смо у плану да градимо још један хотел, јер се тражило мјесто више - навео је Милош Станишић, етносело Станишићи.

Духовно - вјерски бисер овог дијела Српске је манастир Тавна, овдје је сваке године све више посјетилаца.

- Обиђу манастирски конак, погледају вриједности које овдје постоје, амбијент око манастира који је јединсттвен и прелијеп - истакао је лазар Кршић духовник манастира Тавна.

Обале Саве и Дрине постале су омиљено мјесто окупљања Сембераца и њихових гостију.

Дуж обала изграђена су читава лијепо уређена викенд-насеља. У августу сваке године на Дрини се одржава регата која привлачи стотине заљубљеника у природу и ову ријеку из читавог региона.

У новије вријеме Семберци и њихови гости препознали су потребу човјека да спас од негативних посљедица модерног начина живота, бар привремено, потражи у оазама традиције у којима се његују помало заборављене вриједности мирног живота, здраве хране, природних звукова и мириса.