latinica  ћирилица
31/05/2020 |  10:23 ⇒ 12:51 | Аутор: РТРС

Нови Град: Изложба слика са колоније "Шибови 2019"

Након двомјесечне паузе, у Галерији у Новом Граду отворена је изложба слика. Овај пут представљене су слике Међународне ликовне колоније "Шибови 2019".

Ликовна колонија "Шибови 2019" представља значајну ликовну манифестацију у Републици Српској. Организатор је Факултет лијепих умјетности НУБЛ-а.

- Сада нам је пета изложба а реакције публике су задовољавајуће. На овој изложби имамо дјела од више различитих сликара, графичара, вајара.Све технике су заступљене - појашњава Тони Остојић, професор Факултета лијепих умјетности.

- Циљ нам је да промовишемо културу и умјетност са овог поднебља у свим градовима широм Републике Српске - додаје професор Марин Милутиновић.

Галерија у Новом Граду може се похвалити организацијом три деценије постојања Ликовне колоније Ракани.

У фундусу Галерије је и легат Стојана Ћелића.

- Нама је овдје задовољство да радимо изложбе ликовних колонија, зато што ту негдје одмјеравамо снаге, наравно у оном најпозитивнијем смислу. Јер ова колонија траје три године а наша траје три деценије - истиче Нирјана Дрљача, документариста у Галерији.

- Наша сарадња ће се свакако наставити. Послије овога мислимо да ће бити још чвршћа и још боља - закњучује директор Дражен Бабић.

Изложбом је представљено деветнаест слика, а биће отворена до 15. јуна.