latinica  ћирилица
31/05/2020 |  11:16 | Аутор: Б92

Паспаљ: Одлука Евролиге исправна, остаје жал за успјешном сезоном Партизана

Жарко Паспаљ, некадашњи кошаркаш Партизана и југословенски репрезентативац говорио је о актуелностима у свијету кошарке.
Жарко Паспаљ - Фото: Novosti.rs
Жарко ПаспаљФото: Novosti.rs

Вијест да је сезона у Евролиги и Еврокупу окончана и да неће бити проглашења шампиона погодила је кошаркашку јавност у Европи.

Чувени кошаркаш Жарко Паспаљ сматра да је то била исправна одлука, аил да остаје жал за одличном сезоном његовог бившег клуба, београдског Партизана.

- Ту ништа није спорно. Жал за успјешном сезоном, добрим навијањем, свакако постоји. Али, једноставно је донесена таква одлука. Због свих околности које су нас снашле, такмичење је морало да буде прекинуто. У овој чудној ситуацији није се снашла ни велика НБА, а камоли неко друго такмичење - рекао је Паспаљ за Новости.

Пандемија коронавируса донијела је и велике финансијске проблеме клубовима широм Европе и Паспаљ сматра да српски клубови морају више да раде са млађим играчима.

- Годинама причамо да треба да се окренемо домаћим играчима, али младе играче треба и направити. Што се тиче странаца, мислим да ће финансијски претрпити одређене измјене. Да ли ће то прихватити или ће отићи негдје другде, видјећемо. То чека све клубове - каже Паспаљ.

У јуну 2021. године биће одржана квалификације за Олимпијске игре, а Паспаљ вјерује да ту неће бити проблема за Србију.

- Ту неће бити изненађења. Имамо веома квалитетан тим, и све ће да буде у реду. Ту сам велики оптимиста. Више ме брине систематизација и ово што ради ФИБА са тим 'прозорима', што је сасвим погрешно.

На крају је бивши играч, између осталих, Сан Антонија, Олимпијакоса и Панатинаикоса изразио забринутост за будућност кошарке.

- Није баш сјајно. Тренутно не видим њену перспективу. Дуга је то прича, и о томе бисмо могли да разговарамо данима - додао је Жарко Паспаљ.