latinica  ћирилица
31/05/2020 |  12:28 ⇒ 17:32 | Аутор: СРНА

СНСД спреман за локалне изборе (ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик изјавио је да ова странка у Изборној јединици два, која обухвата Градишку, Лакташе, Прњавор и Србац, деценијама има традиционално добре позиције, резултате и повјерење грађана, те да је јединствена и спремна за предстојеће локалне изборе.
СНСД - Фото: РТРС
СНСДФото: РТРС

- Овдје у Изборној јединици два у четири локалне заједнице имамо добре резултате и вјерујем да никавог разлога нема да се то доведе у питање - рекао је Додик новинарима у Лакташима, уочи састанка Извршног комитета СНСД-а са руководствима општинских и градских одбора странке из Изборне јединице два.

Он је подсјетио да се СНСД није дијелио, распадао, нити су од њега настајале друге странке, те напоменуо да су већ обишли бројне изборне јединице, што говори о јединству у оквиру ове политичке организације.

- Анкете у локалним заједницама говоре о расту СНСД-а и јачању наших капацитета на локалном нивоу - рекао је Додик и додао да увијек трагају за новом енергијом, окупљањем и мотивом.

Додик је напоменуо да је ситуација са вирусом корона нанијела озбиљне штете свим локалним заједницама.

- Одређених финансијских проблема биће и на републичком и глобалном нивоу и ту смо да видимо на који начин се прилагодити тим и условима вођења изборне кампање - нагласио је Додик.

Он је на плану финансирања и одржавања предстојећих локалних избора рекао да је СНСД спреман о чему говори понуда да се избори плате на територији Републике Српске.

- То кошта негдје око 1,5 милиона КМ и ми смо спремни да тај новац пребацимо ЦИК-у БиХ и да се избори одрже без оклијевања. А у Федерацији нека они то питање рјешавају како мисле - прецизирао је Додик.

Он је поновио да је ЦИК нема закониту основу што се тиче избора.

- Али, то је питање које се мора касније рјешавати путем правосудних институција - закључио је Додик.