latinica  ћирилица
31/05/2020 |  14:59 ⇒ 20:36 | Аутор: СРНА

У понедјељак киша и пљускови мјестимично

 У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра ће бити облачно, мјестимично са кишом и локалним пљусковима, а више сунчаних периода очекује се на сјеверозападу.

Ујутро и током пријеподнева очекује се претежно до потпуно облачно вријеме са кишом, а могући су и локални пљускови, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Појава више сунчаних периода очекује се у другом дијелу дана.

Јутарња температура ваздуха од шест до 12, а највиша дневна од 14 до 19, на југу топлије за степен-два, на планинама од 10 степени Целзијусових.

Дуваће слаб до умјерени вјетар, сјеверних смјерова, послије подне у скретању на западни, а на југу слаба бура.

Мало топлије вријеме очекује се од уторка, 2. јуна, када ће бити сунчаније са највишом дневном температуром од 15 до 21 степен, а на сјеверу и југу за који степен више.

Киша и локални пљускови поново су могући у сриједу, 3. јуна, а у послијеподневним часовима и увече очекује се раслојавање облачности и сунчано.

Највиша дневна температура ваздуха од 17 до 23, на сјеверу и југу топлије за степен-два.

Сунчано и топло вријеме биће у четвртак, 4. јуна, само је на сјевероистоку могућа слаба киша током дана. Највиша дневна температура ваздуха од 19 до 24, на сјеверу и југу топлије за степен-два.

Према прогнизи Федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, а понегдје је падала киша.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Чемерно седам, Калиновик и Хан Пијесак 10, Гацко 11, Соколац 12, Билећа 13, Сарајево, Сребреница и Требиње 14, Вишеград, Мраковица, Мркоњић Град, Бугојно и Шипово 15, Фоча, Тузла, Градачац и Ливно 16, Бијељина, Добој, Рибник, Рудо и Србац 17, Бањалука 18, Нови Град, Бихаћ и Приједор 19, Неум 20, Мостар 21 степен Целзијусов.