latinica  ћирилица
31/05/2020 |  19:44 ⇒ 19:58 | Аутор: РТРС

СНСД: Циљ освојити власт у свим општинама у Српској (ВИДЕО)

У Лакташима је одржан састанак Извршног комитета СНСД-а о припремама за предстојеће локалне изборе са руководством странке и начелницима и градоначелницима из Изборне јединице 2. Из СНСД-а поручују - циљ је освојити власт у свим општинама у Републици Српској.
СНСД - Лакташи - Фото: РТРС
СНСД - ЛакташиФото: РТРС

У Изборној јединици 2 - Лакташи, Србац, Градишка и Прњавор СНСД деценијама има добре резултате. Спремни су и за предстојеће локалне изборе.

- У ове четири локалне заједнице имамо добре резултате и вјерујем да никавог разлога нема да се то доведе у питање. СНСД се није дијелио, распадао, нити су од њега настајале друге странке. Већ смо обишли бројне изборне јединице, што говори о јединству у оквиру ове политичке организације - рекао је Милорад Додик, предсједник СНСД-а.

Потпредсједник СНСД-а Жељка Цвијановић истакла је да је Изборна јединица два показивала увијек добре резултате.

- Ту су наша упоришта, у локалним заједницама које су, заједно са Владом и институцијама Републике Српске, урадиле много пројеката важних за живот грађана. Заиста очекујемо да ће то бити препознато и сада у вријеме послије пандемије вируса корона - додала је Цвијановићева.

У задње три и по године, од када је СНСД на власти у Градишци и Прњавору, примјетан је значајан инфраструктурни развој, сматрају први људи ових општина. Кажу, без подршке републичких нивоа власти нема развоја.

- СНСД у Градишци је показао да од 2016. -2020. уложио 50 милиона КМ у инфраструктурно опремање простора града што је била помоћ Владе Српске у дио средстава буџета Града Градушка, али што је најважније успјели смо да обезбједимо 59 милиона грантовских средстава - рекао је Зоран Аџић градоначелник Градишке.

Начелник Прњавора Дарко Томаш рекао је да је преко 2/3 свих инвестиција које су урађене подршка и помоћ Владе Српске.

- Не треба ни заборавити градњу аутопута која је за цијелу Републику Српску, али највише погодовала за развој општионе Прњавор и створила нам неке нове развојне шансе - додао је Томаш.

У Лакташима и Српцу сматрају да су републичке и општинске мјере за опоравак од посљедица изазваних пандемијом дале резултет и да ће грађани то и препознати.

- Континуитет у политичком смислу али и континуитет развоја који је захваљујући подршци републичких власти и руководства наше странке био примјењен у правом смислу ријечи када је општина Србац у питању и сасвим сигурно да ћемо тим путем и наставити - сматра Млађан Драгосављевић начелник Српца.

Ранко Карапетровић начелник Лакташа истакао је да СНСД на власти у Лакташима преко 20 година и то је велика одговорност према грађанима да започети посао и наставе.

У СНСД-у наглашавају да одлука ЦИК-а о одгађању избора нема закониту основу и то питање ће се рјешавати на суду. СНСД је, каже Додик, спреман да се избори плате на територији Републике Српске.

- То кошта негдје око 1,5 милиона КМ и ми смо спремни да тај новац пребацимо ЦИК-у БиХ и да се избори одрже без оклијевања. А у Федерацији нека они то питање рјешавају како мисле - додао је Додик.

Констатовано да је пандемија вируса корона нанијела озбиљну штету свим локалним заједницама и да ће одређених финансијских проблема бити и на републичком и глобалном нивоу.