latinica  ћирилица
01/06/2020 |  12:35 | Аутор: СРНА

Шаровић: СДС подржава Резолуцију

Предсједник СДС-а Мирко Шаровић тврди да се Резолуцијом о поштовању жртава фашистичког режима и покрета није желио осликати карактер Другог свјетског рата, те да је суштина овог документа да се говори о одржавању "блајбуршке мисе" у Сарајеву.
Мирко Шаровић -
Мирко Шаровић

- Суштина Резолуције је била да се осуди усташки покрет, предаја јасеновачке грађе и одржавање `блајбуршке мисе` у Сарајеву. То нико од вас владајуће већине неће да каже - рекао је Шаровић.

Он је у обраћању на посебној сједници Народне скупштине о Резолуцији о поштовању жртава фашистичког режима и покрета коју је усвојио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ истакао да СДС подржава ту резолуцију и да су амандман на јасеновачку грађу уложили СДС-а и ПДП-а.

- То је суштина цијеле приче. Не знам зашто овакав начин приказивања Резолуције. Оваквих резолуција и декларација о карактеру рата и осуди усташког покрета уназад 30 година у БиХ било је намјање стотину - рекао је Шаровић.

Он је у Народној скупштини прочитао писмо Његовог високопреосвештенства митрополита дабробоснаког Хризостома које је упутио врхбосанском надбискупу кардиналу Винку Пуљићу.