latinica  ћирилица
01/06/2020 |  13:52 | Аутор: СРНА

Ђурић: Приштини увести међународне санкције

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић очекује да међународни представници примијене санкције према институцијама Приштине због штетних реципрочних трговинских мјера према роби из Србије.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

Ђурић је рекао да се Србија обратила највишим међународним представницима, захтијевајући од њих да прекину да само објављују саопштења, већ да коначно примијене санкције.

- Пошто су увек умели да санкције примењују када је то било неоправдано и непотребно према Србији, очекујем да санкције примене и искористе инструменте које имају на располагању и према институцијама из Приштине - рекао је Ђурић новинарима у Палати Србија након састанка са предсједником бањалучког Одбора за помоћ Србима на Косову и Метохији Милорадом Арловим.

Ђурић је рекао да је Влада у Приштини очито у "терминалном стадијуму сукоба са здравим разумом" јер оно што ради представља не само грубо кршење међународног права, већ и рат са грађанима свих националности на Косову и Метохији.

Он је напоменуо да цијене хљеба, млијека и других производа директно расту као посљедица ових потпуно погрешних и штетних одлука.

- Имамо обавезу да наш народ на Космету снабдемо, да учинимо да ни у чему не оскудева. Ту обавезу већ спроводимо и нећете видети несташице у српским срединама - рекао је Ђурић.

Одлазећа влада у Приштини је у суботу увече, 30. маја, увела додатне трговинске мјере Србији, забранивши употребу докумената за пољопривредне и индустријске производе на којима не пише "Република Косово".