latinica  ћирилица
01/06/2020 |  16:05 ⇒ 16:06 | Аутор: СРНА

Божовић: Потврђено да нисам вршио мобинг

Некадашњи директор Фонда за повратак БиХ изјавио је да је добио судску одлуку којом се у коначници потврђује да није вршио мобинг Ирине Ловрић.
Млађен Божовић (Фото: АТВ) -
Млађен Божовић (Фото: АТВ)

- Ја сам прије пар дана добио одлуку Уставног суда БиХ која је донесена на сједници 6. маја, а у којој се каже да се одбија као неоснована апелација Ирине Ловрић против свих пресуда по питању мобинга - рекао је Божовић Срни.

Он је истакао да му је ова, али и друге тужбе које је подносила Ловрићева, нанијела много штете, посебно у периоду када је био кандидат за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара.

- Против мене је вођена медијска хајка у периоду када сам био кандидат за министра за људска права и избјеглице, иако сам прошао све провјере и Централне изборне комисије и Агенције за истраге и заштиту - рекао је Божовић.

Према његовим ријечима, ова одлука Уставног суда, као највишег правосудног органа у БиХ, му је сатисфакција за све што је прошао у посљедњих неколико година.

Као тадашњег директора Фонда за повратак БиХ Божовића је тужила запослена у Фонду Ирина Ловрић, пријављујући га за мобинг, физички напад и корупцију.

У децембру прошле године, када је Божовић предложен за министра за људска права и избјеглице у Савјету министара, Ловрићева је најавила штрајк уколико он буде именован на ту позицију.