latinica  ћирилица
01/06/2020 |  17:16 | Аутор: СРНА

Бијељина: Генерација са 900 матураната успјешно завршила школовање

Сви ученици у генерацији са готово 900 матураната у Бијељини успјешно су завршили средњошколско образовање које се од марта одвијало на даљину, због епидемије вируса корона, рекао је Срни предсједник Актива директора средњих школа у Семберији Душко Ђурић.
Бијељина - Пољопривредна школа - Фото: РТРС
Бијељина - Пољопривредна школаФото: РТРС

- Постоји енергија и виталност цијелог нашег друштва да аргументовано одговоримо на ванредне ситуације, тако је било и у образовању, гдје су сви сегменти овог процеса, ученици и родитељи, професори и надлежне институције, на високом нивоу обавили све активности и настава на даљину је успјешно реализована - оцијенио је Ђурић.

Он каже да у Бијељини за сада нема интересовања за организовање матурских забава по пропису којим се дозвољава окупљање највише 50 особа, те да матуранти прижељкују даље ублажавање епидемиолошких мјера и традиционалну заједничку прославу цијеле генерације.

Честитку матурантима упутио је директор Техничке школе "Михајло Пупин" Миленко Максимовић, пожељевши да својим радом и дјелима у будућности учине живот љепшим.

- Вјерујем да ћете бити корисни и уважени чланови друштва и тако стварати бољи свијет и за себе и за друге. Борите се зато за праве вриједности - знање, истину и љепоту, ма какве околности биле - поручио је Максимовић.

Упис нове генерације средњошколаца у Бијељини креће половином јуна, а новости су математички смјер у Гимназији "Филип Вишњић", смјер пословне информатике у Економској школи и због великог интересовања поново смјер за занимање фризер у Пољопривредној и медицинској школи, док Техничка школа наставља да усклађује занимања са потребама тржишта рада у регији.