latinica  ћирилица
01/06/2020 |  20:13 ⇒ 02/06/2020 | 09:05 | Аутор: РТРС

Сарајево шампион, Борац у Европи

Такмичарска комисија ФС БиХ донијела је одлуку да је завршена сезона у Премијер лиге БиХ. Сарајево је нови шампион, а бањалучки Борац играће у квалифиакцијама за Лигу Европе. Екипе Челика и Звијезде 09 селе се у нижи ранг такмичења. Овe одлуке верификовао је и Извршни одбор ФСБиХ.

На засједању, одржаном у Сарајеву, такмичарска комисија ФС БиХ је прогласила крај сезоне, отказивањем преосталих 11 кола Премијер лиге БиХ, као и полуфинале и финале Купа БиХ.

За шампиона БиХ је проглашен лидер шампионата у тренутку његовог прекида - екипа Сарајева која ће наредне сезоне играти квалификације за Лигу шампиона.

- По овом стању на табели у Лигу Европе ће Жељезничар, Зрињски и Борац - нагласио је Милорад Лале, предсједник Такмичарске комисије ФСБиХ.

Вицо Зељковић, предсједник Борца, нагласио је да му је жао што се шампионат на овакав начин окончао, али да се одлуке морају поштовати.

Проширења лиге неће бити, па ће овом одлуком у нижи ранг такмичења наредне сеоне испасти зенички Челик и Звијезда 09, а њихова мјеста заузеће Крупа и Олимпик.

Одлуку Такмичарске комисије да би била важећа, морао је да потврди Извршни одбор ФС БиХ, који је засједао вечерас и великом већином усвојио је закључке Такмичарске комисије.

Наредна сезона у Премијер лиги БиХ требало би да почне 1. августа, али може доћи и до помјерања тог термина због квалификација за европска такмичења.