latinica  ћирилица
02/06/2020 |  08:13 ⇒ 08:17 | Аутор: Агенције

Најскупљи апартман у Хрватској сада кошта као најјефтинији прошле године

Цијене изнајмљивања апартмана и кућа за одмор на хрватској обали Јадрана драстично су ниже у односу на прошлу годину, али је потражња још увијек скромна, преноси портал Индекс.
Дубровник - Фото: B92
ДубровникФото: B92

Колико је прошле године у предсезони коштао најам најјефтинијег апартмана на Јадрану - 40 евра, толико ове године кошта најам најскупљег, пише портал Индекс.

Цијене апартмана 2019. године у предсезони и након сезоне кретале су се од 40 до 100 евра, док су у сезони биле од 60 до 200 евра.

Ове године се од 25 до 40 евра крећу цијене апартмана у предсезони, док су у сезони између 45 и 70 евра.

Индекс наводи да је цијелу кућу са базеном могуће изнајмити за 114 евра по дану.

Иако су цијене знатно ниже него прошле године, предсједница Заједнице обитељског туризма Мартина Нимац Калцина каже за Индекс да изнајмљивање приватног смјештаја за сада иде јако лоше.

- Неко се ослања углавном на своје старе госте, на оне који су већ прије резервисали па су с њима стално у контакту. Но директних, нових резервација има јако мало. И оно мало што има већином се односи на најам цијелих кућа за одмор - каже Нимац Калцина.

Сматра да ће сви остали веома лоше проћи и да је питање колико ће уопште имати гостију.

- Зависи каква ће бити ситуација кад се потпуно отворе границе. Сви се надају да ће сезона кренути, но реалност је да је засад ситуација јако лоша. Што се пак тиче домаћих гостију, њима ће се дефинитивно морати дати попусти те снизити цијене најма - објашњава је Нимац Калцина.