latinica  ћирилица
02/06/2020 |  12:28 ⇒ 14:08 | Аутор: СРНА

Чубриловић: Резолуција изазвала додатна неслагања у Српској и БиХ

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић истакао је да је Резолуција о поштовању жртава фашистичких режима и покрета, коју је усвојио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ, изазвала додатна неслагања у Републици Српској и БиХ.
Недељко Чубриловић - Фото: СРНА
Недељко ЧубриловићФото: СРНА

- Суштина је да је Резолуција примјер ревизионизма који се са наше стране не може прихватити. Ту је очигледно присуство лажне симетрије, која је евидентна за свакога ко се бави јавним послом и учествује у политичком животу - рекао је Чубриловић новинарима у Бањалуци.

Говорећи о закључцима, које је Народна скупштина усвојила на јучерашњој сједници, Чубриловић је навео да је посебно значајан дио у коме се тражи да Влада предложи нацрт закона о догађајима о којима је било ријечи и да се на то стави тачка.

- Сједница је личила и на час историје, гдје је свако из свог угла коментарисао историјске догађаје па и појединачне примјере. Мислим да смо превише времена изгубили на једној таквој теми која није баш била адекватна за овај тренутак -напоменуо је Чубриловић.

Народна скупштина Републике Српске одбацила је Резолуцију о поштовању жртава фашистичких режима и покрета коју је усвојио Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.