latinica  ћирилица
02/06/2020 |  13:40 | Аутор: РТРС

Стиже српска верзија серије "Два и по мушкарца" (ФОТО)

А ако су неки ситкоми били гледани и репризирани у Србији од почетка 2000-тих, онда су то "Пријатељи", "Штребери" и "Два и по мушкарца".
Сека Саблић - Фото: Screenshot/YouTube
Сека СаблићФото: Screenshot/YouTube

И управо ће популарна серија са Чарлијем Шином и Џоном Крајером добити српску верзију, додуше са мало више чланова породице.

Није ријетка појава да неки филм или серија добију нову верзију у земљама у којима су постигли нарочиту популарност.

Домаћа верзија ситкома носиће назив Три мушкарца и тетка, а у главним улогама ће се наћи Марко Јанкетић, Петар Бенчина и Јелисавета Сека Саблић.

- Толико година већ гледамо и уживамо у "Два и по мушкарца" и можда нико није имао ни адекватну идеју, а ни довољно храбрости да уради омаж тој серији. Ја сам убијеђен да је ово супер ствар и и имамо позитивну трему како све полако креће" каже за Би-Би-Си на српском Никола Буровац, један од твораца серије.

      View this post on Instagram

NOVA SERIJA | Tri muškarca i tetka - domaća verzija sitkoma "Dva i po muškarca". u glavnim ulogama su Marko Janketic, Petar Bencina i Jelisaveta Seka Sablic, snimanje pilot epizode zakazano je za sredinu juna, a prikazivanje se ocekuje od jeseni. Marko Janketic igra Ljubu, on je neka vrsta lika kakav je Carli Šin u seriji “Dva i po muškarca”, otrov za žene, privodi devojke… Njegovog brata igra Petar Bencina, on je IT-jevac, ima sina, nema socijalnu inteligenciju, smotanko je sa naocarima… Svi oni žive kod tetke koju igra Seka Sablic. Kreatori serije zasnovane na motivima planetarno popularnog sitkoma “Dva i po muškarca” su Nikola Burovac i Danijel Đuric, scenario piše Kosta Peševski, a režija je poverena Pavlu Vuckovicu, reditelju filma “Panama” (2015). #TriMuskarcaiTetka

A post shared by TVINEMANIA.RS (@tvinemania) on May 27, 2020 at 12:13am PDT

Које су сличности, а које разлике у серијама “Два и по (три) мушкарца (и тетка)“?

Контроверзног плејбоја кога у оригиналу глуми Чарли Шин у домаћој верзији тумачиће Марко Јанкетић.

- Марко се фантастично снашао у тој улози. Толико добро се идентификовао с ликом, носи га фантастично и то ће бити пун погодак - тврди Буровац.

Његов мање успјешни брат, киропрактичар Алан кога је жена оставила, такође добија српског двојника – неснађеног програмера глумиће Петар Бенчина.

- Бенчина овог пута глуми из контре, јер је досад увек портретисао шмекера, а сада глуми једног смотаног лика који потпуно изгубљен у времену и простору и који живи са сином на рачун тетке и брата - појашњава Буровац.

У оригиналном ситкому постоји много женских, најчешће епизодних улога.

Најупечатљивија су свакако појављивања Кончате Фарел која глуми Берту, Холанд Тејлор која глуми мајку Чарлија и Алана, али и Мелани Лински која глуми Роуз, Чарлијеву љубав.

За разлику од оригинала, улога Секе Саблић ће бити централна.

- Тетка је бивша комунисткиња, некадашња висока функционерка СПС-а и бивша директорка Дафимент банке. Одатле јој и новац да живи у вили од 300 квадрата - каже аутор серије.

У серији ће се такође наћи и деветогодишњи син лика Петра Бенчине.

Али ко је трећи мушкарац из наслова?

Појављује се теткин бивши љубавник кога игра Петар Божовић, који долази из Њемачке. Он је некада радио у државној безбједности и био други човјек послије Јовице Станишића, тако да је он сазнао да је отац једног од браће.

Сценарио за серију Три мушкарца и тетка пише Коста Пешевски, који је радио на серијама "Истине и лажи" и "Жигосани у рекету".

Пешевски истиче да је серија донекле инспирисана ситкомом "Два и по мушкарца", али да не представља римејк.

- У питању су потпуно нови ликови. Серија чак и насловом више подсјећа на филм Три мушкарца и беба - каже Пешевски за. Он додаје да није имао проблем да се одвоји од ликова из оригиналне верзије, додајући да је у новој серији доминантан женски лик – лик тетке.

- Када сам знао за кога пишем, то ми је умногоме олакшало композицију ликова и њихово осмишљавање - каже Пешевски. -Сека је најбољи примјер, када пишете за глумицу таквог калибра, то упрошћава процес у глави.

Снимање током пандемије корона вируса: Опрезно и забавно

Почетак снимања заказан је за средину јуна у једној вили у београдском насељу Дедиње. Снимање серије је мало отежано усљед актуелне пандемије, али то не утиче на расположење екипе.

- Водимо рачуна о свим мјерама. Радимо у мањим групама, Сека на свакој проби носи маску - каже Никола Буровац.

Он додаје да је социјална дистанца и даље на снази, али да је енергија која спаја глумце и екипу “фантастична“.

- Када сви знају да имају задатак да направе паралелу великог ситкома какав је "Два и по мушкарца", сви су на висини задатка. Нама је толико забавно и једва чекамо да крене снимање а потом и емитовање - каже Буровац.

Сценариста Коста Пешевски вјерује да ће публика врло брзо завољети серију.

- Можете да очекујете оно што публика жели већ дуго, а то је добра домаћа комедија која је заснована на локалним типовима карактера, на локалном менталитету.

Режију серије "Три мушкарца и тетка" потписује Павле Вучковић, редитељ филма "Панама" из 2015. године, а очекује се да се ситком појави на екранима већ у току ове јесени.