latinica  ћирилица
02/06/2020 |  14:40 | Аутор: СРНА

Група за социо-економски одговор на пандемију: Тегелтија предсједавао конститутивној сједници

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија предсједавао је данас конститутивној сједници Групе за социо-економски одговор на пандемију вируса ковид-19 на којој је разговарано о њеном начину рада.
Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Група за социо-економски одговор, формирана Одлуком Савјета министара, а имајући у виду тежину и обим посљедица пандемије ковида-19, одговорна је за координацију активности свих нивоа власти по питању дефинисања социоекономских мјера за одговор на кризу изазвану овом пандемијом, те анализу ситуације по питању социо-економских посљедица, саопштено је из Савјета министара.

Група је одговорна и за усаглашавање и координацију провођења мјера по питању одговора на социо-економске посљедице и ефекте изазване пандемијом ковида-19, те координацију активности свих нивоа власти ради обезбјеђивања финансијских средстава за све нивое власти путем мобилизације домаћих фондова и стране финансијске помоћи, укључујући и помоћ ЕУ.

Овом групом предсједава предсједавајући Савјета министара, а подршку при утврђивању политика Групе за социо-економски одговор и административно-техничку подршку пружа Савјетодавна група Фискалног савјета БиХ, наводи се у саопштењу.

Групу за социо-економски одговор, осим Тегелтије, чине и Фискални савјет БиХ, те министри иностраних послова у Савјету министара, спољне трговине и економских односа као и Стални одбор за финансијску стабилност БиХ.