latinica  ћирилица
02/06/2020 |  15:41 | Аутор: СРНА

Пет нових пројеката на Јахорини вриједности 99 милиона КМ

Предсједник Надзорног одбора Олимпијског центра "Јахорина" Недељко Елек најавио је данас да је Скупштина акционара овог предузећа, уз претходну сагласност Владе Републике Српске, донијела одлука о кредитном задужењу од 99 милиона КМ које ће искористити за изградњу пет капиталних пројеката на олимпијској планини.
Јахорина (Фото:OC Jahorina) - Фото: Тwitter
Јахорина (Фото:OC Jahorina)Фото: Тwitter

- Ова средства биће усмјерена на пројекат изградње гондоле Пале-Јахорина, четворосједа који ће полазити из општине Трново и ићи ка Јахорини, четворосједа Рајска долина, пројекат додатног осњежавања и уређења стазе, те за изградњу спортске дворане на планини -  изјавио је Елек на конференцији за новинаре на Јахорини.

Елек је додао да ће полазна станица гондоле бити са Пала, а још ће бити размотрено са које локације.

- Имамо двије опције - једна је са Голог Корана, што је приједлог Удружења хотелијера, а друга је да буде паралелна са гондолом на Равној планини. Струка ће одлучивати о томе и увјеран сам да ће бити донесено најбоље рјешење - навео је Елек.

Према његовим ријечима, Олимпијски центар "Јахорина" планира да прошири своју дјелатност у наредне три године на трговину и промет гасом, те да ће урадити гасификацију цијеле планине, а осим тога, у наредном периоду биће направљено и пољопривредно газдинство.

Он је захвалио начелнику општине Пале Бошку Југовићу за помоћ Олимпијском центру, који је уплатио милион КМ на рачун овог центра, додавши да ће и даље бити улагано у развој Јахорине.

- Познато је да смо имали неких ранијих размимоилажења са руководством општине Пале, али одржали смо након тога неколико састанака на којима су сви наши захтјеви испоштовани. Хвала и Влади Републике Српске за неизмјерну подршку, нарочито током пандемије вируса корона - нагласио је Елек.