latinica  ћирилица
02/06/2020 |  18:23 ⇒ 22:27 | Аутор: СРНА

Додик: За два-три дана новац ММФ-а на рачунима Српске

Предсједник СНСД-а Милорад Додик позвао је данас послодавце да за оне раднике који нису радили током пандемије вируса корона, а који могу од Владе да добију 520 КМ, да припреме сву документацију и што прије је доставе надлежним институцијама.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

- Новац је обезбијеђен. Добра вијест је што су деблокирана средства од Међународног монетарног фонда /ММФ/. За два-три дана ће бити на рачунима Републике Српске и моћи ћемо да наставимо са реализацијом свих наших пројеката - изјавио је Додик новинарима на Мраковици, гдје се Извршни комитет СНСД-а састао са функционерима ове странке из Изборне јединице један.

Он је навео да се данас на Мраковици разговара о политичкој и социјалној ситуацији, о припремама за изборни процес, а највише о економским питањима и озбиљној штети коју је пандемија направила на јавним рачунима и у реалном сектору.

Додик је нагласио да је власт у Републици Српској формирала три фонда који треба да санирају штету, иако не да је потпуно покрију, јер је то немогуће, али свакако да помогну у санирању штете.

- То су компензациони и гарантни фонд који креирамо заједно са ЕБРД и сва средства ММФ-а иду у Компензациони фонд и одатле ће се подмиривати трошкови које смо имали везано за пандемију и за оно што смо уложили у медицински сектор. Трећи је фонд за локалне заједнице, гдје желимо да помогнемо буџетима локалних заједница, како би оне могле да санирају одређену штету - прецизирао је Додик.

Он је рекао да у Изборној јединици један постоје значајни ресурси за стабилизацију и јачање организације и структуре СНСД-а и да ће СНСД веома припремљени изаћи на локалне изборе.

- Идемо с великим амбицијама што се тиче кандидата за градоначелника Приједора. То је једна од стратешки важних позиција на којој ћемо инсистирати и окупити већу коалициону већину. Вјерујемо да можемо да имао капацитет да добијемо то мјесто и да Приједор интегришемо у општине које припадајау породици СНСД-а - нагласио је Додик.

На питање новинара ко је кандидат СНСД-а за градоначелника Приједора, Додик је показао на Далибора Павловића.

- Кључно питање није овдје кандидатура. Знамо шта радимо и нећемо одустати од тога. Имали смо једног пребјега, али, ево, то је таква корумпирана политичка структура и политички живот подразумијева и такве који то чине. Али СНСД је партија која се никад није дијелила у врху. Из СНСД-а није настала ниједна нова политичка партија у Републици Српској, ни у БиХ. Ми смо поносни на јединство које имамо и спремни смо да, наравно, идемо на изборе са највећим очекивањима - поручио је Додик.

Осим Додика и функционера СНСД-а из Изборне јединице један, сједници присуствују високи функционери странке Жељка Цвијановић, Радован Вишковић, Нада Тешановић, Никола Шпирић, Славко Митровић.