X

За ваш уређај је
доступна апликација

latinica  ћирилица
Здравосфера
03/06/2020 |  08:10 ⇒ 14:11 | Извор: СРНА

Први састанак Kоординационог тијела БиХ за проблем Трговске горе

Координационо тијело БиХ за проблематику одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на Трговској гори, одржаће свој први састанак данас у Бањалуци, саопштено је из Министарства за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

Координационо тијело БиХ за проблематику одлагања радиоактивног отпада и истрошеног нуклеарног горива на Трговској гори чине министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић, министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац и федерални министар трговине и туризма Едита Ђапо.

Састанак ће бити одржан у Министарству за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске са почетком у 11.00 часова.

Осим чланова Координационог тима, састанку ће присуствовати и директор Регулаторне агенције за радијациону и нуклеарну безбједност БиХ Маринко Зељко, представник Зеленог клуба – међупарламентарне групе посланика Саша Магазиновић и начелник општине Нови Град Мирослав Дрљача.