latinica  ћирилица
03/06/2020 |  14:20 | Аутор: РТРС

Звијезда 09 незадовољна одлуком ФС БиХ, најављује тужбе

Одлуком Такмичарске комисије Фудбалског савеза БиХ, Звијезда 09 сели се у нижи ранг такмичења. Ове одлуке верификовао је и Извршни одбор ФС БиХ. Руководство Звијезде 09 се не мири са таквом одлуком и најављује тужбе.
Бијељина -
Бијељина

Према посљедњој одлуци ФС БиХ проширења лиге неће бити - у нижи ранг селе се зенички Челик и Звијезда 09, а њихова мјеста заузеће Крупа и Олимпик.

- Не знам зашто је Савез донио такву одлуку, с обзиром да су сличне ситуације биле у окружењу. Србија, на примјер, није избацила никога, чак су и проширили лигу - каже Борис Станишић, предсједник ФК Звијезда 09.

У игри су остало 33 бода и Звијезда није изгубила опстанак на терену, истичу челници клуба и додају да су у прошлој сезони у пет утакмица ријешили опстанак у лиги.

- Нећемо стати, јер је наше незадовољство потпуно оправдано - поручује Станишић.

Руководство клуба каже да нису добили званично образложење одлуке, тако још увијек нису сигурни какве ће конкретне правне потезе повући.

- Једно је тужба, а друго је жалба. Видјећемо да ли то треба прво рјешавати унутар Савеза. Предсједник ФК Звијезда жели да сви буду задовољни, али не на његову штету, а све се ради на штету Звијезде 09. Важно је рећи да клуб има и лиценцу за европска такмичења. Имамо нформације из УЕФА да је инсистирано да фудбалски савези ураде посебан мониторинг буџета за наредну сезону, како би се обезбиједила регуларност такмичења. Звијезда 09 има затворен буџет за наредних неколико сезона - наводи Александар Вуковић, члан УО ФК Звијезда 09.

Из клуба су на крају додали да их је одлука изненадила, јер су очекивали допис о расподјели средстава од УЕФА због пандемије, а не одлуку о избацивању из Премијер лиге.