latinica  ћирилица
03/06/2020 |  15:16 ⇒ 19:31 | Аутор: РТРС

Радојичић кандидат за градоначелника Бањалуке (ФОТО/ВИДЕО)

Предсједник СНСД-а Милорад Додик рекао је данас да ће Игор Радојичић бити кандидат за градоначелника Бањалуке.
Игор Радојичић - Фото: РТРС
Игор РадојичићФото: РТРС

- У свим општинама гдје имамо начелнике идемо на побједу, а тамо гдје их немамо идемо на то да добијемо наше начелнике уз подршку партнера. Наш кандидат у Бањалуци је /Игор/ Радојичић. Окупљамо скоро 80 одсто политичког капацитета у подршци оваквом приједлогу. Радојичић то заслужује јер је урадио озбиљан посао и то су грађани видјели - рекао је Додик.

Он је, уочи састанка Извршног комитета СНСД-а са руководством локалних одбора ове странке из изборне јединице три у Бањалуци, истакао да СНСД излази на изборе са образом јер је учинио многе добре ствари.

- То неће покварити различите неистине које се шире у јавном простору - нагласио је Додик.

      View this post on Instagram

Odbori SNSD banjalučke regije spremni za izbornu pobjedu na lokalnim izborima. Sastanak predstavnika iz Izborne jedinice 3, analiza mnogo uradjenih projekata u proteklim godinama lokalnih vlasti i optimistički planovi do 2025.

A post shared by Igor Radojicic (@i_g_r_a) on Jun 3, 2020 at 7:26am PDT

 Радојичић је то потврдио на свом Фејсбук профилу гдје је написао да је уобличен коалициони споразум за локалне изборе 2020. године, који ће ускоро бити и свечано потписан.

- То је блок који у Бањалуци има подршку најмање двије трећине грађана и који ће обезбиједити стабилан развој Бањалуке и у наредне најмање четири године - истакао је Радојичић.

Изборну јединицу три чине Бањалука, Челинац, Котор Варош, Кнежево, Мркоњић Град, Шипово, Језеро, Рибник, Купрес, Источни Дрвар и Петровац.

У трци за градоначеника Бањалуке Радојичић је на локалним изборима 2016. године освојио 50.398 гласова, што је далеко више од гласова које је добио његов тадашњи противкандидат, Драган Чавић.

Чавић је испред из Савеза за промјене добио 35.278 гласова грађана Бањалуке.