latinica  ћирилица
04/06/2020 |  13:48 | Аутор: СРНА

УКЦ: Повријеђена дјевојчица прикључена на апарат за механичку вентилацију

Седмогодишња дјевојчица, повријеђена у саобраћајној незгоди на локалном путу у мјесту Штрпци у општини Прњавор, хоспитализована је у Клиници за анестезију и интензивно лијечење у Бањалуци и прикључена на апарат за механичку вентилацију, а све даље прогнозе су крајње неизвјесне, саопштено је Срни из Универзитетског клиничког центра Републике Српске.
УКЦ Републике Српске-поликлиника - Фото: СРНА
УКЦ Републике Српске-поликлиникаФото: СРНА

Из УКЦ-а наводе да је јуче у поподневним часовима санитетским возилом Дома здравља Прњавор у УКЦ довезена седмогодишња пацијенткиња чији су иницијали Т.С, те да је хоспитализована у Клиници за анестезију и интензивно лијечење - Одјељење анестезије интензивне терапије на локацији Клинике за гинекологију и акушерство и Клинике за дјечију хирургију.

Према ријечима доктора Ненада Шкорића, пацијенткиња је довезена у установу у политрауматизованом стању са доминантном повредом главе.

- Збринута је и прикључена на апарат за механичку вентилацију - наводи се у саопштењу.

Из Полицијске управе Бањалука саопштено је да је јуче на локалном путу у мјесту Штрпци повријеђен малољетни пјешак у саобраћајној незгоди у којој је учествовало и лице чији су иницијали Б.Ј. са аутомобилом рено клио.