latinica  ћирилица
04/06/2020 |  17:12 ⇒ 17:15 | Аутор: СРНА

Антић: Улазимо у завршни дио гасовода Турски ток

Министар енергетике и рударства Србије Александар Антић изјавио је у Будимпешти да су Србија и Мађарска доста посла урадиле да би се пројекат гасовода Турски ток реализовао и добило сигурно додатно снабдијевање за себе и цијели регион.
Александар Антић - Фото: Wikipedia
Александар АнтићФото: Wikipedia

- У фази смо када можемо да кажемо да смо прешли велики део пута и да улазимо у завршни део пројекта. До краја године ће српски део гасовода бити у потпуности завршен и Србија ће бити спремна да преузме гас из Бугарске и испоручи га Мађарској - рекао је Антић, који је са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом присуствовао потписивању два меморандума из области енергетике.

Антић је оцијенио да је данашњи дан стратешки важан за сарадњу енергетских компанија из Мађарске и Србије, те да се двије земље налазе у најбољој фази својих политичких, привредних и пријатељских односа, саопштено је из Министарства енергетике и рударства Србије.

Меморандуме о разумијевању између електроенергетске компаније МВМ и Електропивреде Србије и Србија гаса потписали су генерални директор МВМ Гјорги Коборм, вршилац дужности директора ЕПС-а Милорад Грчић и генерални директор Србија гаса Душан Бајатовић.