latinica  ћирилица
04/06/2020 |  18:29 ⇒ 18:33 | Аутор: Агенције

Првак Европе у рукомету и спортски симбол Македоније промијенио име

Актуелни првак Европе у рукомету, екипа Варада из Македоније, промијенила је званично име и сада је службени назив овог клуба Вардар 1961.

Вардар је прије неколико мјесеци био у изузетно тешкој финансијској ситуацији и клуб је био на корак од гашења, а главни разлог био је одлазак руског тајкуна Сергеја Самсоненка који се повукао с челне позиције.

Ипак, у причу се укључио Михајло Михајловски који је преузео предсједничку функцију, одмах је довео финансијски јаке спонзоре и поред тога у управу клуба успио је убацити Благоја Лазаревског и Бојана Јаневева, из Државне лутрије који би требало да гарантују доток новца који недостаје.

Како клуб у наредном периоду планира да доведе нова велика појачања и покуша да задржи статус једног од најбољих европских клубова у рукомету, тренутне промјене радују навијаче Вардара, односно Вардара 1961, како је нови назив актуелног првака Европе.

Медији у Македонији пишу да нови предсједник клуба заједно са својим сарадницима мора да до краја ове године измири све дугове, а да се то прије свега односи на играче којима се дугује новац.