latinica  ћирилица
05/06/2020 |  09:01 ⇒ 12:30 | Аутор: РТРС

Олујно невријеме погодило Бањалуку (ФОТО)

Ватрогасна бригада и градске комуналне екипе санирају посљедице олујног невремена, које је ноћас, око поноћи, погодило Бањалуку.

Према првим подацима, снажан вјетар оборио је најмање пет стабала у градским дрворедима на више локација, те оштетио најмање један аутомобил.

Грађани се позивају да и данас предузму све мјере на заштити имовине и живота, с обзиром на то да и данас вриједи жути метеоаларм због могућности снажних удара вјетра.

Шеф Одсјека за послове цивилне заштите и професионалне територијалне ватрогасне јединице града Бањалука Младен Ћућун рекао је за Срну да овом одсјеку није пријављена нека велика материјална штета причињена олујним невременом.

- Немамо информација о штети на кућама. Нама до сада није пријављена никаква већа штета, синоћ су ватрогасци за кратко вријеме, неких пола сата имали пет интервенција. Све саобраћајнице су проходне и нема никаквих проблема, оштећена је једна градска клупа, корпа за отпатке и једно путничко моторно возило. То је оно што је радила ватрогасна бригада и што ми знамо - рекао је Ћућун.

Он је истакао да за сада немају информација да ли има штете на појединим приватним или пословним објектима, као и да ватрогасци на таквим локацијама нису интервенисали.

Према његовим ријечима, ватрогасци су током ноћи реаговали у више наврата.