latinica  ћирилица
05/06/2020 |  09:49 | Аутор: СРНА

Ђурић: Гренел ће се више посветити дијалогу

Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Марко Ђурић изјавио је да очекује да ће се специјални изасланик САД за Косово Ричард Гренел, након што је ослобођен других функција, више посветити дијалогу Београда и Приштине.
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић) - Фото: ТАНЈУГ
Марко Ђурић (Фото: Драган Кујунџић)Фото: ТАНЈУГ

- Иако нас наредних мјесеци несумњиво очекују озбиљни притисци и изазови када је ријеч о Косову и Метохији, треба да будемо свјесни тога да све зависи од тога ко и како чврсто брани наш положај - рекао је Ђурић.

Он је навео да је зато важно да су у Београду људи који су спремни и кадри да на чврст и одлучан начин бране интересе Србије.

Поводом информације да ће специјални изасланик ЕУ Мирослав Лајчак у Београду и Приштини тражити уступке и од једне и од друге стране, а од Београда да заустави кампању повлачења признања косовске независности, Ђурић је рекао да је то лажна вијест.

- Волео бих да знам ко је извор те лажне вијести и не могу да искључим да је реч о покушају директног страног мјешања у наше изборе - рекао је Ђурић за РТС.

Он је поновио да ће први велики тест за нову владу у Приштини на челу са Авдулахом Хотијем бити одлука о укидању такса и такозваних мјера реципроцитета.

Ђурић је подсјетио да Срби на Косову и Метохији и Београд захтијевају да таксе и све друге антицивилизацијске мјере буду одмах укинуте.

Гренел од недавно више није амбасадор САД у Њемачкој.