latinica  ћирилица
05/06/2020 |  11:42 ⇒ 12:35 | Аутор: РТРС

Велика акција чишћења Требиња

У Требињу велика акција чишћења коју су подржали бројни волонтери службе Цивилне заштите, ватрогасне јединице, јавних предузећа и невладиних организација. Циљ је скретања пажње на значај очувања чисте и здраве животне средине.

Кад се вриједни волонтери окупе око идеје за уређено и чисто Требиње, за један дан добије се љепша и здравија средина. Укљањање смећа, кошење траве и уређење зелених површина, били су на списку активности волонтера.

Акцијом је обухваћено више локација у ширем језгру града, а надлежне градске службе у сарадњи са савјетом мјесних заједница одредиле су приоритете. Циљ оваквих акција је, кажу организатори, да се подигне свијест људи о важности очувања и заштите животне средине.

- Од комуналног предузећа, до Цивилне заштите, Ватрогасног друштва и многих других који су на терену, имамо доста волонтера, а партнер у овој акцији је и Туристичка организација - истиче Стеван Бекан, директор ЈУ Екологија и безбиједност.

А како би дали допринос љепшем и уреднијем животном окружењу, пролазницима су симболично на Градском тргу подијељене саднице цвијећа.

- Имамо срећу да је наш град чист и да је развијена еколошка свијест грађана, а ова акција је вриједна пажње - каже Зоран Милошевић, начелник Одјељења за друштвене дјелатности.

Чистоћом Требиња задовољни и грађани, а допринос поводом Међународног дана заштите животне средине, дали су и малишани из требињских вртића. У Дучићевој улици цртали су и украшавали паное еколошким порукама. Својим цртежима указали су на потребу очувања животне средине.

Циљ акције је испуњен и сви су задовољни - волонтери, надлежни и грађани. Градске службе у оквиру редовних активности настављају свакодневно чишћење и уређење Требиња, али и подижу свијест о важности очувања животне средине.