latinica  ћирилица
05/06/2020 |  13:00 | Аутор: СРНА

Бурсаћ: Разговор са ДНС-ом једна од опција

Градски одбор СНСД-а Приједор од самог почетка желио је да има нормалне односе са ДНС-ом, да буду све политичке партије уважене у складу са бројем освојених мандата и да сви политички партнери граде овај град, изјавио је данас предсједник тог одбора Саша Бурсаћ.

- Гдје има разговора, има и договора и то је наша, дефинитивно, једна од опција - да се разговара, зашто да не - рекао је Бурсаћ на конференцији за новинаре у Приједору.

Према његовим ријечима, у јучерашњим неформалним преговорима СНСД-а и ДНС-а понуђено је да се рачуна на помирљиву политику у Приједору, да се сачувају коалициони односи и покушају ствари нормализовати.

- Приједорски ДНС је јако острашћен. Знам да они не бране овдје само политику, него да ту има и неких других интереса, али покушаћемо то све превазићи. Ја се уздам у разборитост и политичку мудрост предсједника ДНС-а Ненада Нешића и генералног секретара Дарака Бањца - навео је Бурсаћ.

Он је потврдио да приједорски СНСД јесте за разговоре, али на реалним основама, и да то никада није било спорно.

- Ми смо расположени за преговоре и договоре и отворене су све варијанте. Ово је добра воља највиших органа и функционера ДНС-а и СНСД-а да се покуша направити договор и да се дође до компромиса у Приједору. Ја сам то тако схватио - нагласио је Бурсаћ.

Он је додао да је могућ и договор на реалним основама и за наредне локалне изборе, као и да је први услов СНСД-а да ДНС подржи кандидата СНСД-а за градоначелника Приједора, као што је СНСД подржао кандидата ДНС-а за градоначелника Приједора на претходним локалним изборима.

Потпредсједник Градског одбора СНСД-а Приједор Дражен Врховац рекао је да се приједорски СНСД цијелим током коалиционих односа са приједорским ДНС-ом борио да ДНС врши власт одговорније и у корист грађана.

- Нажалост, нисмо успијевали тако да смо још 2012. године напустили коалицију и покушали да промијенимо све то јер смо тада већ видјели како ће наш град да изгледа, ево, и 2020. Други градови су нас претекли и то је нешто што грађани морају да виде. Ту реалност је креирао ДНС дугогодишњом владавином и ми смо се одлучили да то прекинемо - каже Врховац.

Шеф изборног штаба Градског одбора СНСД-а Приједор Драгослав Кабић рекао је да је у фебруару почела припрема за локалне изборе и да су одлуке до сада донесене на нивоу Предсједништва и Извршног комитета Градског одбора СНСД-а Приједор, које ће ићи на верификацију када се стекну услови за одржавање сједнице Градског одбора који броји 165 чланова.

- Оно што је нама најбитније јесте да смо добили пуну подршку предсједника Милорада Додика за кандидатуру нашег кандидата /за градоначелника Приједора/ Далибора Павловића и да ће фокус кампање бити на граду Приједору - навео је Кабић.

Предсједник Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Приједора Далибор Павловић критиковао је градоначелника Приједора Миленка Ђаковића, који се бунио због честих сазивања посебних сједница док је већину предводио СНСД, а који се није бунио што нова скупштинска већина коју предводи ДНС није дошла на редовну сједницу са 40 тачака битних за живот града, а сазвали су посебну сједницу на којој су била само кадровска питања.

Он је додао да правни тим СНСД-а припрема процедуру оцјене законитости аката донесених на тој посебној сједници одржаној прије два дана.