latinica  ћирилица
05/06/2020 |  13:46 | Аутор: Независне

Дрљачи 15 година робије за убиство Ролда

Бањалучанин Раде Дрљача (25) осуђен је данас у бањалучком Окружном суду на 15 година робије за убиство и паљевину тијела Бруна Ролда (53) које се десило десио 25. новембра прошле године.
Привођење осумњучених за убиство Ролда (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија) -
Привођење осумњучених за убиство Ролда (Фото: Синиша Пашалић/РАС Србија)

Он је за тешко убиство осуђен на 13 година, а за паљевину на три године те му је судија Бранимир Јукић данас изрекао јединствену казну коју је Суд одредио. Њему је изречена мјера обавезбог психијатрјског лијечења.

Како је и сам Дрљача раније рекао, приликом злочина," нешто му је пукло у глави" када је повукао нож по Ролдовом врату.

Ролда је, како је испричао, сматрао као оца са којим није имао сукобе. Тај дан био је пијан али ни самом му није јасно како је то могао урадити.

Рекао је да је у кући у којој се десио злочин живио са Ролдом, а кобне ноћи нашо се са Борисем Зорићем и Слободаном Крнетићем те да су спавали када је дошао Ролд.

- Почео је да галами и Крнетић га је ударио песницом и оборио. Ја сам му ударио пар шамара, а онда смо га сви тукли рукама и ногама - признао је раније Дрљача.

Такође је рекао да су Зорић и Крнетић узимали нож и говорили да ће убити Ролда.

Присјетио се како је узео нож учинио рез те повукао по Ролдову грлу додајући да се не сјећа свега јер је био пијан.

Вјештак психијатар раније је рекао да је Дрљача у вријеме убиства био смањено урачунљив те, између осталог, навео да је више од 10 пута лијечен на Клиници за психијатрију.

Оцијенио је да је он емоционално нестабилна особа, дијете разведених родитеља, одрастао је без мајке, а током живота употребљавао је све врсте дрога и алкохола.

Убиство Ролда десило се 25. новембра прошле године у напуштеној кући у Улици Васе Глушца, а према оптужници Зорић и Крнетић су убиство починили као саизвршиоци.

Наводи се да су Дрљача и Зорић дијело починили у стању привремене душевне поремећености.

Дрљача се теретио и за паљевину тијела и куће, због афекта гњева и алкохолисаности, а Зорић због поремећаја личности и зависности од дроге и алкохола.

Поступак против Зорића и Крнетића је одвојен.