latinica  ћирилица
05/06/2020 |  13:57 ⇒ 14:00 | Аутор: СРНА

Владика Сергије-Аничић: О завршетку уређења цркве и асфалтирању пута до манастира Медна

Његово преосвештенство епископ бихаћко-петровачки и рмањски Сергије разговарао је данас са начелницом општине Мркоњић Град Дивном Аничић о завршетку спољног уређења Цркве Пресвете Богородице у овом граду, као и о асфалтирању пута до манастира Медна.
Аничић - владика Сергије - Фото: СРНА
Аничић - владика СергијеФото: СРНА

Владика Сергије је рекао новинарима да се радује што су се данас састали у Мркоњић Граду, нагласивши да су њихови пројекти, жеље и срца заједно без обзира што их је вирус корона на силу неко вријеме раздвојио.

- Међусобно се размјењују мишљења, жеље и могућности да се остваре сви пројекти везани за овај град, а посебно за православну цркву. Надам се да ће их Влада подржати јер је значајно сачувати древне старине које постоје на овим просторима како бисмо још више утврдили свој идентитет - нагласио је владика Сергије.

Аничићева је рекла да је разговарано о завршетку реконструкције и спољног уређења цркве и изградњи асфалтираног пута до манастира Медна.

- Вјерујем да ћемо до краја године изградити пут до манастира и да ће црква бити спремна за освештање - навела је Аничићева.