latinica  ћирилица
05/06/2020 |  14:03 ⇒ 14:41 | Аутор: СРНА

Жунић: Није потребан анкетни одбор

Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Игор Жунић изјавио је данас Срни да није потребно формирати скупштински анкетни одбор, јер су јавне набавке у Српској у ванредном стању рађене у складу са Законом о јавним набавкама.
Игор Жунић - Фото: РТРС
Игор ЖунићФото: РТРС

- Да није тако, Агенција за јавне набавке БиХ имала би могућност да реагује и поднесе кривичне и прекршајне пријаве. Осим тога, постоје полицијски, порески и инспекцијски органи који су стручни у овој области, а не да се посланици тиме баве - рекао је Жунић, реагујући на иницијативу коју је данас упутио ПДП за оснивање анкетног одбора Народне скупштине.

Он је истакао да је иницијатива ПДП-а за формирање анкетног одбора замајавање јавности, јер опозиција у суштини ништа не ради.

- Поента ове приче ПДП-а и опозиције јесте класично политикантство и изазивање нереда. Позната је и информацију о којој је говорио премијер Републике Српске Радован Вишковић да ће у наредном периоду бити сачињен списак јавних набавки и све ће бити доступно јавности - додао је Жунић.

ПДП је данас у Народну скупштину Републике Српске предао иницијативу за оснивање анкетног одбора, с циљем сагледавања релевантних чињеница које се односе на јавне набавке у Српској за вријеме ванредног стања и ванредне ситуације због епидемије вуриса корона.