latinica  ћирилица
05/06/2020 |  19:23 ⇒ 20:26 | Аутор: РТРС

Бањалучка "Тржница" даровала 1.500 "Оброка љубави" (ВИДЕО)

Традиција и квалитет препознатљив је мото бањалучке "Тржнице" која ове године прославља 93 године постојања. Велики православни празник- Духове, који су и крсна слава "Тржнице", од 1998. године одржава се манифестација под називом "Дан за хвала". Тим поводом представници Тржнице посјетили су Јавну кухињу "Мозаик пријатељства".
Мозаик пријатељства - Фото: РТРС
Мозаик пријатељстваФото: РТРС

Бањалучка "Тржница" у знак захвалности јавној кухињи даровала је намирнице за кувани пасуљ и хиљаду јабука за око 1.000 корисника "Оброка љубави". Поклонили су им и машину за прање суђа.

- Оно што ми углавном потенцирамо је што тржница продаје тако да су то пасуљ, лук, мрква све то што је потребно како би људи могли да једу. Ово што смо сада добили то ће да нахрани хиљаду и песто људи - истакао је Мирослав Субашић, предсједник Удружења грађана "Мозаика пријатељства" Бањалука.

Корисници "Оброка љубави" у недјељу на православни празник Духове, од бањалучке Тржнице имаће ручак какав су до сада иначе спремали за посјетиоце манифестације "Дан за хвала".

- Наша тржница је досљедна самој себи па хуманитарна активност овдје у смислиу којем то највише треба дошавши са скромним поклонима посебно ми је драго да су то јабуке јер је симбол здравља и пријатељстава - нагласио је Небојша Куштриновић, пријатељ "Тржнице" Бањалука.

Овогодишњу манифестацију "Дан за хвала" и прославу крсне славе бањалучка "Тржница" одлучила је обиљежити на скромнији начин, у складу с актуелном ситуацијом.

- Ове године ћемо то одржати због актуелних дешавања и овог вируса у знатно мањем броју, без наших званица и гостију а опет уз наше славске обичаје славску свијећу и ломљење честице - рекао је Немања Милановић, генерални директор "Тржнице" Бањалука.

Поштујући донесене мјере ове године неће бити организована традиционална вожња фијакерима кроз Бањалуку и избор најљепших фијакера и коња.