latinica  ћирилица
06/06/2020 |  18:59 ⇒ 07/06/2020 | 07:45 | Аутор: РТРС

ДНС и СНСД у трци за градоначелника Приједора (ВИДЕО)

Тренутно најужаренија - приједорска политичка сцена, биће, након данашње одлуке приједорског ДНС-а, у центру пажње и у наредном периоду. Наиме, градски одбор ове странке одлучио је да самостално иде на локалне изборе, уз поруку СНСД-у да је касно за превазилажење несугласица. Још раније СНСД је саопштио да ће канадидат за градоначелника те партије бити Далибор Павловић.
Приједор: ДНС прес конференција за новинаре - Фото: СРНА
Приједор: ДНС прес конференција за новинареФото: СРНА

Из приједорског ДНС-а поручују да је СНСД разбио дугогодишњу коалицију двије странке на локалном нивоу.

Истичу да са СНСД-ом постоје непремостиве разлике и да је премало времена до локалних избора да се оне превазиђу.

Одбијају приједлог потпредсједнице СНСД-а Жељке Цвијановић да се, након избора, подијели мандат градоначелника на по двије године за ДНС и СНСД.

- Ја не мислим да је на тај начин могуће стварати стаблину политику, јер има ту много претпоставки. Двије године су дуг период да се ви договарате, па да имате свог замјеника, а он мијења градоначелника - каже Драгутин Родић, предсједник Градског одбора ДНС-а Приједор.

Да је одлука приједорског ДНС-а очекивана, потврђује и предсједник те странке Ненад Нешић.

- Да ли ће доћи до усаглашавања односа са СНСД-ом завиће од састанка који ће бити одржан у четвртак - јасан је Нешић.

Из приједорског СНСД-а одговарају да ДНС сматра Приједор својом приватном својином, што је, истичу, недоспустиво.

Наводе да ДНС-а на локалном нивоу одбија разговор.

- Проблем између ДНС-а и СНСД-а настао је на томе да они нису дозволили да се уради милион и по КМ инфрастрктурних радова на територији града Приједора. Још је било ту неких пројеката. Јако тешко је ишао и пројекат изградње спортске дворане у Омарској, ту су исто затезали око папира - истиче Саша Бурсаћ, предједник Градског одбора СНСД-а Приједор.

У СДС-у најављују да би њихов кандидат за градоначелника требало да буде чланица Предсједништва странке Маја Драгојевић.

Истичу да су отворени за разговор са свим странкама, осим са СНСД-ом. Иако у ДНС-у тврде да у Приједору нису у коалицији са СДС-ом, у СДС-у ипак очекују усвајање њихових приједлога за два упражњена мјеста начелника одјељења у градској управи.

- Ми нећемо условити да морају бити кадрови СДС-а, али ћемо наћи кадрове који ће дјеловати сигурно, зато их и нисмо на овој задњој скупштини именовали. Могли смо то, нисмо хтјели, јер хоћемо да нађемо квалитетне људе - рекао је Милан Тубин, предсједник Градског одбора СДС-а Приједор.

У приједосрком СНСД-у поручују – СДС у овом граду је неозбиљна политичка партија, која из дана у дан мијења ставове.

Повезане вијести:

Ковачевић: СНСД уважава ДНС и разговараћемо већ сљедеће седмице

Бурсаћ: ДНС се понаша као да је град њихово власништво

ДНС у Приједору на локалне изборе иде самостално