latinica  ћирилица
06/06/2020 |  19:09 ⇒ 20:17 | Аутор: РТРС

Невесиње: Креће исплата одштете за земљотрес (ВИДЕО)

Двадесет шестог новембра прошле године подручје Невесиња је погодио снажан земљотрес. Штета на стамбеним објектима процијењена је на 254.000 КМ. За који дан почеће исплата одштете домаћинствима .Oд 596 поднесених захтјева, одштету ће добити 448 корисника.
Накнада шетета од земљотреса - Фото: РТРС
Накнада шетета од земљотресаФото: РТРС

Неколико стотина кућа је оштећено тог јутра, које Невесињци дуго неће заборавити.

Исплата одштете, за све којима је комисија то одобрила, требало је да већ буде завршена али је пандемија вируса корона све одгодила.

Ових дана посао се приводи крају. Влада Републике Српске је за ову намјену одмах након земљотреса издвојла 100.000 марака.

Миленко Авдаловић, начелник општине Невесиње истиче да је комисија у овој локалној заједници обишла терен и сачинила записник.

Дио оштећења власници кућа морали су одмах сами да санирају како би их оспособили за становање. Исплата макар дијела накнаде за штету коју су претрпјели добро ће им доћи.

За сваку појединачну исплату, од 100 до 700 марака, биће издато рјешење.

- Нама је жао што нисмо могли и више помоћи, али ова криза са вирусом корона је утицала и на наш буџет - додао је Авдаловић.

Чим се заврши припрема појединачних рјешења, почеће исплата на рачуне корисника. Све би требало да буде завршено до краја овог мјесеца.