latinica  ћирилица
07/06/2020 |  12:01 ⇒ 12:01 | Аутор: sputniknews.com

Прослава Дана полиције и МУП-а Србије (ФОТО)

Данас се обиљежава Дан Министарства унутрашњих послова и Дана полиције. Манифестацији присуствује и предсједник Србије Александар Вучић. Представљено је 400 нових припадника полиције.
Дан МУП-а Полиције Србије - Фото: РТРС
Дан МУП-а Полиције СрбијеФото: РТРС

Вучић се захвалио припадницима МУП-а на тешком и напорном раду и показивању одговорности на тешокм и напорном раду током кризе.

- Показали сте да заслужујете полицијску значку - рекао је он.

Дан МУП-а Полиције Србије

- Од свих позитивних порука је пораст уважавања грађана Србије. Грађани Србије имају много разлога да буду захвални својој полциије. Изазова је било у изобиљу, а ви сте се успјешно носили.

Рекао је да полиција не би требалод а буде коришћена за сукобе различитих политиких мишљења.

- Никада и никоме нећемо дозволити понижавање српског полицајца. Увијек ће бити напада на полицију, увјек ће бити криминалаца и оних који их подржавају. Нисте ту да би свако био задовољан, ту сте да би се поштовао Устав и закон. И поред свих критика људи увек позву полицију - истакао је Вучић.

Најавио је наставак улагања у опрему, али и у људе.

Дан МУП-а Полиције Србије

- Драги грађани, хвала и вама јер увек има кампања против, што сте увек ту уз полицију, имате повјерење у њу, и сви ми смо само ваш сервис.

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да се наша земља у претходним мјесецима суочила са новим изазовом, вирусом корона.

- Криза је затекла момке и дејвојке на обуци, који су одлучили да наставе да уче и раде и добију своју прилику за допринос за безбједну Србију.