latinica  ћирилица
07/06/2020 |  21:46 ⇒ 08/06/2020 | 09:00 | Аутор: РТРС

Шеранић личност године: Признање дугујем свим здравственим радницима

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић добитник је награде "Вечерњаков печат" за личност године, коју додјељује Вечерњи лист, издање за БиХ.
Ален Шеранић - Фото: Screenshot
Ален ШеранићФото: Screenshot

Ово признање добиле су и докторке Дарија Кисић Тепавчевић из Србије и Алемка Маркотић из Хрватске, које су поријеклом из БиХ.

Тако су ове године три личности - личност године.

- Ових троје љекара постали су хероји у борби против пандемије ковид-19 у три земље. Алемка и Дарија двије су Сарајке, а Ален је Бањалучанин - образложили су организатори.

Шеранић је рекао да признање дугује свим здравственим радницима у Српској, тиму у Министарству здравља и својој породици.

- Користим прилику да захвалим Вечерњем листу на признању и изразим наду да ћемо у будућности бити мање у прилици да се сусрећемо са оваквим ситуацијама које смо имали у протекла три мјесеца - рекао је Шеранић.

Он је честитао докторки Кисић Тепавчевић и докторки Маркотић, истичући да су оне много допринијеле да "регионално пратећи једни друге, дамо успјешан одговор на епидемију вируса корона".

Престижна манифестација, 19. по реду "Вечерњаков печат", ове године одржана је истовремено у неколико градова у БиХ и региону.