latinica  ћирилица
08/06/2020 |  19:26 ⇒ 20:03 | Аутор: РТРС

Сребреница: Огорчење грађана због вандализма (ВИДЕО)

У Сребреници су непознати починилац или више њих уништили и поцјепали постере са билборда на којем се налазио лик предсједника Србије Александра Вучића уз ријечи "Захвална Сребреница". Грађани ове општине на овај начин жељели су да се захвале српском предсједнику за новац, који је Влада Србије донирала Сребреници.
Билборд у Сребреници - Фото: РТРС
Билборд у СребренициФото: РТРС

Грађани Сребренице огорчени су због вандалског чина. Толику мржњу према предсједнику Србије Александру Вучићу али и према српским представницима, кажу, не могу да схвате.

И представници српских политичких партија осуђују недолично понашање. Надају се да је то чин појединца.. Кажу да су откривени и санкционисани они који су покушали линчовати Вучића у Поточарима, до овога, не би дошло.

- Вјероватно шаљу поруку да овдје не може доћи до помирења и до суживота. Ја се питам да ли је ово наставак онога што се десило у Поточарима када је Вучић једва извукао живу главу? - рекао је Бранислав Тришић члан Предсједништва Уједињене Српске.

Средствима Владе Србије која је иницирао управо Александар Вучић, Сребреница је добрим дјелом обновљена . Уложени су милиони за инфраструктурне пројекте, обданиште, купљена је производна хала. Укупно 12 милиона марака. Постављањем билборда жељели смо на неки начин да се захвалимо предсједнику Вучићу истиче начелник Сребренице Младен Грујичић .

- Те донације неће престати да долазе у Сребреницу. Међутим, неко је то поцијепао и доказао да не жели суживот и испружену руку Србије - сматра Грујичић.

Припадници Полицијске станице Сребреница обавили су увиђај и истрага је у току. Сребреничани очекују брзу реакцију надлежних и откривање починилаца како се, уочи годишњица страдања оба народа, поново не би подигле тензије.