latinica  ћирилица
09/06/2020 |  18:57 ⇒ 18:59 | Аутор: СРНА

Мехмедагић једини директор без факултетске дипломе

Директор Обавјештајно-безбједносне агенције /ОБА/ БиХ Осман Мехмедагић Осмица, који је мјесецима у жижи јавности због поништене дипломе Универзитету за пословне студије у Бањалуци, вјероватно је једини директор обавјештајне службе у свијету без факултетске дипломе, пише портал "Рапорт".
Осман Мехмедагић (фото:Vijesti.ba/RAS Srbija) -
Осман Мехмедагић (фото:Vijesti.ba/RAS Srbija)

Исти извор додаје да то вјероватно неће бити задуго јер је неслужбено Мехмедагић у 58. години студент треће године факултета.

Као мање познато "Рапорт" наводи да је Мехмедагић завршио само три разреда средње школе и то у Жељезничкој школи са практичном обуком "Васо Мискин Црни" у Сарајеву, чиме је стекао звање квалификованог електромеханичара.

Портал је објавио средњошколску диплому и свједочанство Мехмедагића, истичући да се на основу тога први човјек ОБА не може похвалити успјехом у школовању, али ни владањем, јер је у првом и другом разреду имао лоше владање, док је у трећем разреду имао примјерено владање.

Из практичне наставе Мехмедагић је имао пет, док је кроз све три године средње школе из енглеског језика и математике имао два, а из српско-хрватског језика три.

"Рапорт" истиче да је Мехмедагићева и средњошколска диплома била на неки начин спорна, јер је, када је уписивао Правни факултет у Сарајеву 1994. године, није приложио.

Према Информацији Инспектората просвјетне инспекције Кантона Сарајево, која је у посједу "Рапорта", Мехмедагић је Правни факултет уписао без средњошколског свједочанства, па је на уписном листу писало "услован упис", а свједочанство је приложио тек 1999. године.